Sulfatfri shampoo hvorfor er det godt

Sulfatfritt schampo varför är det bra

Sulfatfritt schampo varför är det bra

Många schampon och balsam innehåller sulfater. Sulfater är billiga, effektiva skummande fuktighetsbevarande medel, men de kan vara mycket hårda och irriterande för vissa människor. De flesta sulfater innehåller natriumlaurylsulfat (SLS), som är det mest irriterande ämnet. Sulfater finns också som ammoniumlaurylsulfat (ALS) och som natriumlaurethsulfat (SLES).

Vad är sulfat?

Sulfater är en typ av kemiska ämnen som ofta används i schampon för att löddra och rengöra håret. Några av de vanligaste sulfaterna inkluderar natriumlaurylsulfat (SLS) och natriumlauretsulfat (SLES). Tyvärr kan dessa ämnen vara mycket irriterande för hårbotten hos vissa människor, särskilt de som lider av torr hårbotten eller psoriasis. Sulfater kan också torka ut håret, vilket gör det burrigt och svårt att hantera.

Varför sulfatfritt schampo?

Sulfatfritt schampo är bra eftersom det inte torkar ut håret. Sulfater är en hård ingrediens som rensar håret från oljor och lämnar det torrt och skadat. Sulfatfria schampon innehåller inte dessa ingredienser, och är därför mycket skonsammare mot håret.

Sulfater i schampo

Sulfater finns i många vanliga schampon och de hjälper till att skumma upp produkten. De kan dock vara väldigt hårda för både hårbotten och hår, och kan även torka ut håret.

Ett sulfatfritt schampo innehåller inte dessa skadliga ingredienser och är därför mycket skonsammare mot ditt hår. Den här typen av schampo löddrar inte lika mycket som ett vanligt schampo, men det betyder inte att det är mindre effektivt. Tvärtom!

Sulfaterna tar inte bara bort ytliga fetter från hårbotten, utan tar också med sig naturliga oljor. Ett sulfatfritt schampo kommer därför att rengöra din hårbotten på ett skonsammare sätt, utan att torka ut håret.

Fördelarna med sulfatfritt schampo

Sulfatfritt schampo är bra eftersom:

1. det är skonsammare mot håret och skyddar det därför bättre
2. Det torkar inte ut håret
3. den bevarar hårets naturliga oljor som annars skulle tvättas bort
4. det minskar risken för allergier och irriterad hårbotten

Nackdelar med sulfatfritt schampo

Nackdelarna med sulfatfritt schampo är att det kan vara svårt att hitta ett bra och billigt sulfatfritt schampo. Dessutom kan vissa sulfatfria schampon innehålla ämnen som inte är så bra för håret, som t.ex. Silikon.

Sulfatfritt schampo – en bra idé?

Sulfatfritt schampo har många fördelar. För det första är sulfater mycket rengörande ingredienser, så om du behöver ta bort fett eller smuts från håret kan ett sulfatfritt schampo vara det bästa valet. Dessutom kan sulfater torka ut och irritera din hårbotten, så ett sulfatfritt schampo kan vara skonsammare.

Slutligen innehåller många vanliga schampon kemikalier som parabener och ftalater, vilket kan ha skadliga effekter på din hälsa. Sulfatfria schampon är ofta fria från dessa ingredienser, så det är ett hälsosammare val.

Kommentarer (0)

    Lämna en kommentar

    Kommentarer måste godkännas innan de dyker upp