Hvad er balsam og hvilken slags er der?

Vad är balsam och vilken sort finns det?

Balsam ta hand om hans hår

Alla vet balsam . Det är en samlingsbeteckning för alla hårvårdsprodukter som används för att konditionera och skydda håret. Balsam innehåller vanligtvis en eller flera av följande ingredienser: silikon, katjoniska polymerer, fettsyror eller vegetabiliska oljor.

Vad är balsam och vilken sort finns det?

Balsam är en produkt som används för att återfukta och skydda håret. Det finns olika typer av balsam som passar olika hårtyper. Vissa balsam innehåller oljor som gör håret mer glansigt, medan andra innehåller ingredienser som verkar stärkande på håret.

Varför är balsam viktigt för ditt hår?

Balsam är en viktig del av hårvården eftersom det återställer fukt och näring till håret. Balsam fungerar genom att omge håret med ett skyddande membran som förhindrar fuktförlust och håller håret mjukt och slätt.

Vilket balsam passar dig och ditt hår?

Det finns många olika typer av balsam, och det kan vara svårt att välja rätt. Här är en guide till vilket balsam som är bäst för dig och ditt hår:

Om du har torrt och tråkigt hår, prova ett fuktgivande balsam. Denna typ av balsam kommer att återuppliva ditt hår och ge det näring och fukt.

Om du har fett hår eller tenderar att få feta fläckar, då bör du prova ett förtydligande schampo. Denna typ av schampo rengör effektivt utan att torka ut håret.

Om du har mycket burrigt eller burrigt hår, prova en kräm som definierar lockar eller gel. De kommer att ge dina muggar bra definition och glänsa utan att tynga ner dem.

Hur du använder balsam på ditt sätt

Du kan använda balsam på två sätt:

1. Som leave-in produkt: Använd en mängd pinnstorlek och sprid den genom håret när det är fuktigt. Fokusera på de översta lagren av håret och låt det sitta kvar.

2. Som tvättmedel: Använd en generös mängd och massera in den i hårbotten. Skölj sedan noggrant.

Recept på självbrunande balsam

När det kommer till självbrunande balsam finns det många recept att välja mellan. Men vilket recept är bäst för ditt hår?

Här är en lista över de fyra bästa recepten för självbrunande balsam som ger ditt hår den perfekta lysten:

1. Äppelcidervinäger Self Tanning Conditioner Recept: Blanda äppelcidervinäger och vanligt balsam i förhållandet 1:1, applicera sedan blandningen i håret. Låt verka i 15-20 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.

2. Recept på självbrunande balsam med citronsaft: Vispa ihop en eller två äggvitor med lite citronsaft och applicera blandningen i håret. Låt verka i 15-20 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.

3. Recept på självbrunande balsam med kaffe: Blanda en matsked

Alternativ till balsam

Alternativ till balsam

I många år har vi trott att balsam är den bästa produkten för att hålla vårt hår friskt och välvårdat. Men i själva verket kan balsam vara mycket skadligt för håret, speciellt om de innehåller kemiska ämnen och sulfater.

Det är därför det är viktigt att hitta alternativ till balsam som inte skadar ditt hår. Här är några av de bästa alternativen:

1. Hemlagad äppelcidervinägerbalsam: Detta är ett av de mest populära alternativen till balsam eftersom det är så enkelt att göra. Blanda helt enkelt en matsked äppelcidervinäger med två matskedar vatten. Applicera blandningen i håret efter schamponering och skölj sedan med kallt vatten. Äppelcidervinäger kommer att balansera pH-nivån i ditt hår och lämnar det silkeslent och glänsande.

2. Kokosolja

Kommentarer (0)

    Lämna en kommentar

    Kommentarer måste godkännas innan de dyker upp